OVER ANAX KALENDER ACTIVITEITEN FOTO & VIDEO VAARVERHALEN VRAAG & AANBOD
     

 

 

 

Rondom Zutphen - Raymond & Marcel

Vandaag mocht de wekker wat later afgaan want we hadden besloten lekker een dagje te gaan genieten op de Berkel. Geen lange reis voor de boeg voordat onze boten te water konden worden gelaten.

Om 07.30u afgesproken bij het botenhuis om daar onze beide kajaks op de auto van Marcel te laden. Aangezien Marcel zelf in de binnenstad woont beschikt hij over een parkeervergunning. Heel erg handig want waar daar de Berkel eindigd in de IJssel, precies voor de sluis, lieten wij onze boten in het water glijden. Het was een heerlijke zonnige ochtend dus shirts met lange mouwen én het zwemvest gaf voldoende warmte, zelfs om 08.00 uur 's ochtends. We zouden wel zien hoe ver we zouden komen deze dag, Almen, misschien nog een stukje verder?

Door de verlichte tunnel onder de Overwelving voeren wij verder onder de Berkelruïne door om even later de Grote gracht op te draaien. Want de grote gracht moet je altijd even meepakken, zelfs daar stikt het al van de watervogels. Wanneer het een doordeweekse dag is voelt zo'n vaardagje stiekum nog fijner. Je ziet de mensen op de fiets, met de auto of lopend naar hun werk of school gaan. En wanneer je heel goed oplet zie je ze zelfs een beetje jaloers kijken. Zelf wisten wij al dat het een zonnige dag zou gaan worden en dat we 100% zouden gaan genieten.

Het eerste bakkie koffie werd genuttigd bij de kleine sluis in Eefde, tevens het eerste overdraagpunt voor ons. Kajaks uit het water, stukje lopen, neerleggen en in de warme ochtendzon een rijkelijk belegd bruin volkoren bol nuttigen met een heerlijk kopje koffie. Het leven is mooi als kanovaarder..

Rond het middaguur kwamen wij aan bij landgoed Velhorst en besloten daar te gaan lunchen. Raymond had deze dag de taak om voor de broodjes warme rookworst te zorgen en hij slaagde wederom met vlag en wimpel. Zelfs de curry ontbrak die dag niet. Marcel had een korte broek meegenomen dus veruilde zijn long John voor lekker makkelijk zittende kleding. De temperatuur was prima, dus waarom niet?

r
r
r

We besloten bij sluis Velhorst om terug te varen naar Zutphen, en Raymond stelde voor om dit via het Groene kanaal te doen. Daar uit te stappen en via het Twentekanaal de IJssel op te draaien om zo de Marshaven in te varen. 's Middags was de wind behoorlijk opgestoken dus het korte stukje IJssel was nog best avontuurlijk om te doen. Zeker wanneer er zo'n stevig jacht zijn gaspedaal goed indrukt en jij met harde wind tegen, stroming van rechts en golven van links de IJssel oversteekt.

Aangekomen de boten afgspoten en weer op schap gelegd. Met de auto van Raymond richting ons opstappunt in de binnenstad gereden en de spullen uit de auto van Marcel gehaald. Marcel was zo dichtbij huis, die stond nagenoeg geparkeerd op zijn vaste parkeerplek!

De Berkel blijft een prachtig stukje Gelderland, zeker vanaf het water, en zo dichtbij rondom Zutphen.

 

 

   Copyright ©Kanovereniging ANAX - Tichelerstraat 11, 7202 BC Zutphen