OVER ANAX KALENDER ACTIVITEITEN FOTO & VIDEO VAARVERHALEN VRAAG & AANBOD
     

 

 

 

Een mooie zaterdagochtend - Jan


Op initiatief van Arno staan Ryanne, Roos, Joop, Frank, Jan V., Hans F. en Arno zelf klaar om te varen op de vroege zaterdag 10 december. De winter had er zin in gekregen en het vriest, m’n peddelwanten moet ik openbreken.

Over de IJssel hangt een dikke mist die het zicht beperkt tot 100 meter. Het is twijfelachtig of het veilig varen is. Gelukkig neemt Hans de leiding op zich en maakt al bij de loods afspraken. Joop wil achtervaarder zijn, en we blijven als groep dicht bij elkaar. Bovendien varen we, bij uitzondering, onder de hefbrug door.

Zo bevaren we de kribvakken op weg naar ‘Het Strandje’ en krijgen de beloning die uit Franks foto's blijkt, samen varen door een sprookjes-mist-landschap. Een ervaring. Op het strandje thee, koffie en bouillon, iemand heeft chocokokos koekjes en iedereen heeft praatjes.

Voor de terugtocht beslist Hans de linkeroever aan te houden, dat blijkt verstandig want een tegemoetkomend schip vaart dicht langs de Zutphense kade, nu heeft deze schipper geen hinder van roekeloze kajakkers. Wel zijn we vanaf een eerdere boot toegeroepen, wat exact kon ik niet verstaan maar ik voel me veilig omdat we braaf Hans volgden en dicht bij de kribben blijven.

We varen door tot aan de Marshaven om wat langer te genieten. Eenmaal veilig binnen de haven ontdek ik dat Franks boot met goede reden Seajet heet, daarover beantwoord ik verder geen vragen. Vanzelfsprekend oefent onze super-roller Joop terwijl alle anderen richting warme kleedkamer gaan.

Mooie zaterdagochtend.


Foto's: Frank van Dijk
Meer foto's vind je HIER

 

 

 


 

 

   Copyright ©Kanovereniging ANAX - Tichelerstraat 11, 7202 BC Zutphen