OVER ANAX KALENDER ACTIVITEITEN FOTO & VIDEO VAARVERHALEN VRAAG & AANBOD
   

 

 

 

Toertocht Klein Dochteren S

- Hans Heerding

Vrijdag 21-07-2023

Op het laatste moment was er toch een plekje vrij om mee te gaan. Betekende wel dat er iemand om wat voor reden dan ook heeft afgehaakt en dat is natuurlijk altijd jammer. Zeker met zo’n lekkere avondtocht als deze.

Zowel de vaarders als de drie wegbrengers, waarvoor dank, waren allen mooi op tijd bij Anax en we konden na alle noodzakelijke voorbereidingen op tijd richting de Berkel rijden.

De instapplaats was gelegen bij Domein Groot Besselink. Iets gelegen richting Almen maar wel een heel fijne plek voor parkeren en instappen in de kajak. Dit omdat de volledige tocht 3 kwartier langer zou duren en er een extra overdraging nodig zou zijn.

12 boten, 12 personen. Een mooi maar vooral een leuk bont gezelschap. De Berkel meandert behoorlijk en is een fijn watertje om op te peddelen.  Het overdragen bij de aansluiting van het afleidingskanaal verliep zonder problemen. Zoals gewoonlijk maken 24 handen licht werk en is het wel zo fijn om elkaar even te helpen. Zo ook de 2e overdracht bij de sluis net voor de Warnsveld brug.  Lekker ontspannen in alle rust verder richting Zutphen met een uitspatting naar de Grote Gracht. Natuurlijk allemaal even stoer onder de fontein door en toch al nat daarvan kan aan een puntje hangen er ook nog wel bij. Klein stukje terug en door naar de glorieuze Berkelpoort. Ik kan me helemaal voorstellen hoe dit in vroegere jaren eruit heeft gezien als stadspoort.

De “oude” stad door en aan het einde eruit om een stukje te lopen naar de IJsselkade. Vervolgens hier wederom het water op. Met enige moeite omdat we via de basaltkeien naar beneden moesten maar ook nu lukte het iedereen om droog zijn boot in te gaan. Terug over de IJssel naar het botenhuis waar we na het opruimen en douchen nog even gezamenlijk nagepraat hebben. Ondertussen wees de klok 22:30 uur aan en tja gezelligheid kent geen tijd maar 23:30 was toch een mooie tijd om weer naar het Ugchelse te rijden. Wederom een heerlijk en gezellig tochtje welk prima te doen was zo op een vrijdagavond.

Hans Heerding

   Copyright ©Kanovereniging ANAX - Tichelerstraat 11, 7202 BC Zutphen