Middagje varen op het Lago d’Iseo, 13 juli 2020

Na de brunch en wat lezen gingen Gert en ik om 13.00 uur kanoën. De vorige dag hadden we al een tweepersoons kano gereserveerd bij ‘Iseo Bike’ die naast de camping is gevestigd.

De verhuurder hielp met de kano in het water te leggen en reikte ons zwemvesten aan. We hadden de boot voor de eerstvolgende drie uur gehuurd. Tijd zat dus.

We staken eerst over naar Predore. We peddelden wat langs dit plaatsje met palmbomen, oleanders en onderdoorgangen.

Aan de oever zagen we een grote speedbootbouwer ‘Riva’, maar er was geen enkele activiteit. Dat vonden we wel vreemd.

We volgden wat fuutjes en staken over naar Clusane. Het zag er mooi uit, tegen een helling aan gelegen. Hier zwom een aardige groep zwanen, die zich ook aan de Corona-regels hielden en afstand van elkaar hielden.

We gingen verder richting Iseo, waar we op tijd terug waren. We zijn bijna 3 uur weggeweest en hebben 11.91 km gevaren. Gelukkig was het niet zo belachelijk heet vandaag. Het meer hadden wij nagenoeg voor ons alleen. Er was nauwelijks watersport, hier en daar een kano en bij Iseo wat sup’s.

De beheerder stond ons al op te wachten rond 16.00 u en hielp ons met opruimen. Omdat we iets eerder terug waren kregen korting op de huurprijs 😊.

Terug bij Marije, die we nog net zo aantroffen als we haar achterlieten (verzonken in een boek) dronken we eerst koffie. Gert had een soort bladerdeegstengel met rozijnen en poedersuiker meegenomen. Lekker na een middagje varen.

Marja