Leden stellen zich voor

Stijn Teunissen:

Mijn naam is Stijn Teunissen, ik ben 16 jaar oud en zit in het vierde jaar van de havo op vrijeschool te zutphen.
Door twee kajaks voor mijn verjaardag gekregen te hebben ben ik bij Anax terecht gekomen. Ik ben nu lid sinds januari en vaar sinds maart met heel veel plezier.

René van der Meer

Ik woon sinds Maart dit jaar eindelijk in Zutphen, was samen met mijn vrouw Sibylla al tien jaar bezig om naar het mooie Zutphen te verhuizen maar hebben gewacht tot onze drie kinderen van de middelbare school waren. De kinderen komen nu af en toe naar Zutphen en zijn inmiddels net zo onder de indruk van sfeer, de vriendelijkheid van de bewoners, prachtige ligging aan de rivier en even mooie coulissen achterland.
Geboren en getogen in en rond Utrecht, voor werk naar Apeldoorn verhuist en daar de voorlaatste drukke twintig jaar met veel plezier met onze drie opgroeiende en schoolgaande kinderen gewoond.
Ben inmiddels 58 jaar en sporten is min of meer mijn hele leven de uitlaatklep en meer dan een hobby, naast nu vooral veel fietsen en een beetje lopen ben ik toen ik “jong” was en bij mijn ouders aan een smal watertje (Leidsche Rijn) woonde veel met bootjes aan het spelen geweest, later ook windsurfen, eerst op de plassen in de buurt en daarna veel op de Noordzee vooral.  Wist al dat ik graag bij Anax zou komen voordat ik werkelijk in Zutphen woonde, weer terug aan het nu echt stromende water, en hoop met iets meer vrije tijd de komende jaren nog heel veel te varen en te leren.  Zeg nu weleens tegen mensen, de cirkel is rond: van de smalle Leidsche Rijn naar de brede IJssel.

Onder vraag en aanbod heeft René een zoekopdracht gezet. Heb jij zijn droomkano liggen, maar vaar je er niet meer in? Maak René blij! (red.)

Marcel Everts

Mijn naam is Marcel, 48 jaar geleden geboren en aansluitend getogen in het mooie Zutphen.Ik mag mij gelukkig prijzen met 2 hele lieve dochters (17 en 14) en een hele lieve vriendin die zelf ook nog eens een  schat van een dochter (8 jaar) heeft toegevoegd aan mijn leven.
Ik werk op het Facilitair Servicepunt van Zorginstelling  Sutfene en samen met mijn collega’s ondersteunen wij de zorg waar nodig. Ik werk op het Facilitair Servicepunt van Zorginstelling  Sutfene en samen met mijn collega’s ondersteunen wij de zorg waar nodig.In de afgelopen Coronaperiode lag er dan ook een flinke uitdaging voor ons weggelegd.
Naast deze vaste baan ben ik als ZZP’r actief in de muziek. Muziek schrijven en maken, grafische vormgeving, video’s opnemen en editten, dat is wat ik er als ZZP’r zo’n beetje doe naast mijn vaste baan. Destijds een bewuste keuze gemaakt om niet 100% van de muziek te leven, mede omdat ik een ontzettend leuke baan bij Sutfene heb én omdat de muziekindustrie een onzekere business is.
Naast het creatief bezig zijn zoek ik heel graag de rust op in de natuur. Geniet van alle kleuren, geluiden, en geuren, het alleen zijn, het ervaren, en het beleven. Een betere meditatie bestaat er voor mij niet.
Mijn goede vriend Raymond Fleur, lid van Anax, heeft mij een tijdje geleden in contact gebracht met het kajakken. Hij dacht; dit is ongetwijfeld iets voor Marcel, en hij had gelijk. Na een eerste kennismaking op het water, waar ik het eerst uur wankelend in de boot dacht; moet ik dit leuk gaan vinden?, was ik na een tweede kennismaking om. Hoe dicht kun je bij de natuur zijn.
Echt geweldig, het gevoel, het leren varen, het actief zijn, fantastisch! Ik voelde mij ook vanaf dag 1 erg welkom bij Anax. Ook al  ziet men je voor de eerste keer bij de vereniging, je krijgt totaal niet het gevoel dat je een ‘groentje’ bent en je een plek moet verdienen. Erg fijn!

Ik hoop dat ik nog  jarenlang kan genieten van het varen.

Pieternel Cremers

Mijn naam is Pieternel, 35 jaar, en begin april heb ik het mooie Breda verruilt voor het nog mooiere Zutphen. Een gekke tijd was het om te verhuizen en te settelen in een nieuwe plaats. Maar gelukkig begint dat ondertussen wel een beetje op gang te komen! Ik ben het liefst buiten; wandelen, fotograferen, fietsen op mijn racefiets of mountainbike, maar ook droom ik al jarenlang van aan het water wonen en dan ‘s avonds of op een zonnige dag lekker kunnen peddelen. Tijdens vakanties is een kayaktripje eigenlijk altijd wel vaste prik, maar de IJssel is toch wel even andere koek! Vandaar dat ik mij heb aangemeld bij Anax. Ik kijk uit naar de vrijdagavond tochten, zodat ik mijn werkweek als studie adviseur aan de universiteit van Wageningen lekker van me af kan peddelen en gezellig met jullie het weekend kan beginnen! Hopelijk tot snel eens!