Leden stellen zich voor

Wij zijn Henk (74) en Tineke (73) Schoenmaker en wonen sinds bijna 3 jaar in Zutphen.

Henk studeerde werktuigbouw in Enschede en heeft daarna meerdere banen gehad in het bedrijfsleven. Tineke heeft de kunstacademie (AKI) in Enschede gedaan en daarna als “art-in-nature” kunstenaar in binnen- en buitenland aan projecten gewerkt.
Onze 3 kinderen zijn in Twente opgegroeid. Zij gingen in Zutphen naar de Vrije School, waardoor Zutphen ons niet meer onbekend was.
In 2003 streken we neer in Drenthe, waar we een kaal stuk land van ruim 1 Ha hebben getransformeerd in een voedselbos, permacultuur moestuin en Ecokathedrale kunst. Toen we daarmee klaar waren, zijn we eind 2017 naar Zutphen verhuisd.

Henk houdt zich graag bezig met gereedschappen, techniek en houtbewerking. Hij heeft al heel lang de wens om zelf eens een bootje te bouwen.
Tineke onderzoekt hoe je op een kunstzinnige manier weeftechnieken kunt toepassen.
We komen beiden van oorsprong uit het noorden (Frl. en Dr.) en houden van grote, open landschappen en ruige natuur.
In de vakanties fietsten/kampeerden we met de kinderen. Later maakten we samen op de motor lange reizen. Het water was nooit ver weg – zeilen en kanoën.
Nu dus in Zutphen aangekomen, dicht bij de IJssel, kinderen en kleinkinderen.
We gaan ons best doen, om het kanoën goed onder de knie te krijgen, zodat we mee kunnen op de leuke, uitdagende en gezellige trips, die jullie uitzetten. Daar verheugen wij ons op.

Met hartelijke groet,
Henk en Tineke Schoenmaker