“Op de IJssel zag ik vorige week kanoërs de golven doorsnijden onder het genot van een prachtige avondzon.  Op de website had ik van de vaaravonden op vrijdag gelezen, dus ben ik spontaan op een vrijdagavond naar het botenhuis bij de Marshaven gegaan. Daar werd ik allervriendelijkst ontvangen en eerst rondgeleid langs de kantine, de douche- en kleedruimte en de bijna tweehonderd kano’s.

Voor de eerste kennismaking werd een stabiele kano van de vereniging uit het rek gehaald. Samen met mijn ervaren instructeur ben ik eerst op het droge in de kano gestapt.  De voetsteuntjes werden voor mij afgesteld, zodat ik goed in de kano zat. Vervolgens kreeg ik enige informatie over het vasthouden van de peddel en het veilig in en uitstappen met een handig ‘peddelsteuntje’. Alle kanoërs varen standaard met een zwemvest, dus ook ik kreeg een passend exemplaar. En toen op naar de Marshaven. Met z’n tweeën droegen we de kano naar het water. Met de instructeur aan mijn zijde ging het instappen, net zoals op het droge, op een heel handige manier. Met de begeleidende kano naast me heb ik met vertrouwen de eerste peddelslagen op het water gemaakt. Het schommelen van de boot was nog even wennen, maar al varend was dat ook erg leuk.In een aantal vaaravonden kan ik nog enkele technieken leren, waarna ik de golven en stroming van de IJssel op zou kunnen. Eerst nog wat oefenen, maar dat gaat prima met deze begeleiding.

Na het opruimen van de kano en een lekker warme douche, heb ik in de kantine gezellig nagekletst en de enthousiaste kanoverhalen gehoord.  Ik zie uit naar volgende vrijdagavond.”

Aldus het verslag van een nieuw Anaxlid.

Ook zin om te varen? Klik voor meer informatie op de volgende links:  Startersinfo: Vragen en AntwoordenInformatie en contact, Kanocursus of kom eens langs op vrijdagavond, dan zijn we meestal wel bij ons botenhuis bij de Mars- /Houthaven