Grootwatertocht, Almeerderstrand – Durgerdam – De beste doop voor je nieuwe boot!

(Met foto’s van Trudy en Patrick)

Samen met Trudy, Jan en Patrick vertrokken we vanaf het Almeerderstrand, via Pampus, richting Durgerdam. Voor mij was het de eerste keer op groot water en zeker niet de laatste!
We vertrokken om 10.00u met 4˚C, mist en wind vanuit het oosten.

Nadat ik zaterdag 28 november, eindelijk, mijn nieuwe boot in het botenhuis had liggen kon ik niet wachten om er mee te gaan varen. Toen er dinsdag gevraagd werd wie er mee wilde gaan op een grootwatertocht twijfelde ik even omdat ik nooit eerder op groot water heb gevaren. Toen bedacht ik me dat ik de mijn nieuwe boot niet voor niks had gekocht en besloot mee te gaan. Na een hele lijst gemaakt te hebben met spullen die ik nodig had wist ik meteen wat ik nog aan Sinterklaas kon vragen.

Met de boten van Patrick en mij op de botenwagen en de boten van Trudy en Jan op het dak kwamen we om 09.30u aan op de parkeerplaats bij het Almeerderstrand.
Nadat we de boot op de karretjes hadden gebonden liepen we door het zand naar het water.

Eenmaal klaar voor vertrek, vertrokken we richting Durgerdam, op pampus heb ik nog even mijn roertje aangepast omdat deze nog niet ideaal zat. Toen eenmaal alles goed zat konden we door en heb ik heerlijk in mijn nieuwe boot gevaren. De golfjes waarop ik surfte gingen heerlijk en de golfjes die mij voorbij gingen sneden de boot doorheen.

Na een pauze in Durgerdam gingen we met koude handen, via IJburg, terug naar het Almeerderstrand.

De wind was weg, zo ook de mist.
Na 27,19 km, 4 uur en 58 minuten met een gemiddelde snelheid van 6,0 km/u kwamen we weer aan op het Almeerderstrand.

Voor mij was het de eerste keer op groot water en zeker niet de laatste keer! Ik heb genoten van de tocht en hoop dat ik dit snel weer kan doen, ondanks de koude handen.
Ik had het niet beter kunnen beginnen met mijn nieuwe boot, de Noorse Freyja.

Stijn Teunissen