Kajak cursus 2017 – vol/gestart –

— Afgelopen vrijdag 5 mei zijn 9 deelnemers gestart met de cursus. Mocht u interesse hebben, let dan op de aankondiging volgend jaar —

Misschien heb je al eens in een kajak gezeten, er een gehuurd op een vakantie, of kajakkers op de IJssel zien varen op een mooie vrijdagavond.
Om welke reden ook ben je nieuwsgierig, of heb je besloten dat het nu werkelijk tijd gaat worden om er werk van te maken…
Hoe het ook zij.. je bent nu hier op de website van Anax!

En wel daar waar te lezen valt dat er na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een kajakcursus wordt georganiseerd!
Welkom!

De cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar en in het bezit van voldoende zwemvaardigheden.
Een kajak heeft een gesloten dek, met een kuip met zitje en wordt voortbewogen met een dubbelbladige peddel.

In de cursus leren we je de basistechnieken van het kajakvaren.
We leren je over de juiste houding en balans in de boot, effectief rechtuit varen, verschillende stuurslagen en allerhande bijzaken die van belang zijn als je plezier wilt beleven aan kajaktochten die je wilt gaan maken.
De cursus en de kosten:
De cursus bestaat uit 1 informatieavond, 6 avonden vaarinstructie van ongeveer 1,5 uur en 1 afsluitende toertocht.
Deelname aan de cursus komt op €50,00 per persoon.

Hierbij is gebruik van een clubkajak, peddel, spatzeil, zwemvest en een consumptie aan de bar inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de reiskosten voor de afsluitende tocht. We delen deze achteraf, zoals we dit binnen de vereniging doen bij reguliere tochten.

Lidmaatschap is niet verplicht. Wordt je aansluitend lid voor de rest van 2017 dan wordt het cursusgeld verrekend.

De data
Op vrijdag 21 april starten we met een introductie avond. Op deze avond maken we kennis met elkaar en de club, vertellen we over de opzet van de cursus en is er gelegenheid voor alle vragen.
Op deze avond wordt er nog niet gevaren.

Op 5, 12, 19 mei, 02, 09 en 16 juni zullen we op het water zijn van 19:00 uur tot ongeveer 20:30 uur.
Op zondag 18 juni is er een afsluitende tocht.

Voorwaarden
Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers. We hanteren hiervoor de volgorde van binnenkomst van het aanmeldformulier.

Mocht je te laat zijn kunnen we je, indien gewenst, op een wachtlijst plaatsen en contact opnemen als er onverhoopt een plek vrij komt voor aanvang van de cursus.

De cursus start bij minimaal 4 aanmeldingen. Voor informatie en aanmeldingen kun je een mail sturen naar vaarbegeleiding.anax@gmail.com